Milyen járműhöz milyen elsősegély doboz kell?

A KRESZ előírja, hogy a gépjármű vezetőknek kötelező elsősegély dobozzal felszerelni a járműveiket.  Az azonban változó, hogy milyen típusú elsősegély doboz kell az adott járműhöz.

Az újonnan vásárolt gépkocsik mellé ingyenesen jár elsősegély doboz, viszont a használtan vett autók esetében érdemes odafigyelni, hogy felszereljük a kocsinkat megfelelő elsősegélycsomaggal. A csomagnak ugyanis a szabály szerint adott számban kell tartalmaznia kötszereket és fertőtlenítőszereket, ezeknek pedig érvényes szavatosságúnak kell lenniük. A személygépkocsikba az úgynevezett „B” jelű elsősegély csomag szükséges.

Motorkerékpár, segédmotor és motoros tricikli esetében már „A” típusú csomagra van szükség, a biciklistáknak pedig egy kis kiszerelésű csomagot biztosítanak.

Érdemes odafigyelni a legújabb jogszabályokra, mivel a törvény időről-időre változik a dobozok tartalmával kapcsolatban. A webshopok odafigyelnek, hogy minden elsősegély doboz, minden kiszerelésben, a legújabb jogszabályzati előírásoknak megfelelően legyen felszerelve.