Biztonságosabb lakást bérelni mint venni

A nehéz gazdasági helyzetben egyre többen kényszerülnek eladni a lakásukat vagy házukat. A gazdagabb országokban az bevett szokás állítólag,hogy nem akarnak birtokolni lakást, hanem inkább bérelnek. Mi az előnye a bérlésnek. A legfontosabb jó tulajdonsága a bérlésnek,hogy mobilitásod van. Tehát megteheted,hogy bármikor közelebb költözz a jelenlegi munkahelyedhez. Vannak olyan lakások amelyek eleve be vannak rendezve. Megéri némi felárral bérelni ilyen lakást,mert akkor elegendő a hátizsák néhány ruhadarabbal és már költözhet is be. Persze családosoknak több hátizsáknyi ruha kell :))). Valójában fellendült a lakásbérlés piaca. Így várhatóan verseny lesz az árak terén is.

Van egy cég például akik olyan lakásokat kínálnak amelyeket kiadás előtt tip-top kipofoznak. A megvásárolandó lakásokat mindig olyan helyen nézik ki ahol közel van minden. Jó fekvésűek mind egytől egyig. Nem csak felújítják a lakásokat,hanem szépen be is rendezik azokat bútorokkal. Még nagy jövőt látok a cégnek,hiszen mindenre gondol és rugalmas. Mert tisztában van az árakkal és így olyan bérlőket is elfogad akik összeállnak és együtt bérelnek. Mint például a diákok.

Szumma szummárum – a lakásbérléseké a jövő. Hiszen kinek van pénze manapság házat vagy lakást vásárolni. Egy család számára a legbiztonságosabb anyagi döntés,hogy bérel inkább mint megvesz házat. Óvatosnak kell lenni mert manapság szép számmal igazgatók is kerülnek utcára. Nem mondható el , hogy biztosan tudod fizetni a kölcsönt. A kölcsönt is ma más érdemes rövidtávúra tervezni. Jobban jársz ha csak éven belüli max két éves kölcsönt használsz.

Ugyanis eléggé rossz jelnek vélem a kamatláb csökkentését. A nagy összeomlás idején is 2008-ban egészen 0 % -ig csökkentették az alapkamatot . Azért,hogy minden pénz a gazdaságba áramoljon. De nem igazán javított a helyzeten,mert a pénzek nem a helyi gazdaságba mentek,hanem a fejlődő piacokra.